Egy-Másért Diákkör

Az ócsai Bolyai János Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola emberi jogi diákköre, az Egy-Másért Diákkör blogja, élménybeszámolókkal, ajánlókkal és legfrissebb híreinkkel.

Elérhetőségek

Utolsó kommentek

Licenc

Creative Commons Licenc

2009.06.19. 20:51 Kollár Kármen

A nem-formális tanulás napja

2009. április 29-én a diákkör részt vett egy újabb képzésen a Budapesti Európai Ifjúsági Központ épületében. Ez a "képzés" is, mint a legöbb hasonló program inkább szórakozás volt a számunkra, semmint megterhelő munka, habár sok hasznos tapasztalatot szereztünk a nap során.

A képzés 6 témakörben zajlott (fiatalok bevonása, kulturáis sokszínűség és előítélet, helyi társadalmi részvétel, konfliktuskezelés, együttműködés, személyiségfejlesztés), amelyek közül előzőleg mindegyikünk választhatott. Ezeket a témákat 3x1,5 órás műhelymunkák alkalmával  dolgoztuk fel informális móson.

Az informális tanulás röviden és egyszerűen olyan kötetlen, rugalmas tanulási forma, ami nem intézményi keretek között zajlik (tehát nem az iskolában,tanfolyamon, stb..), hanem bármilyen más formában. Tanulhatunk a családunktól, a kortársaktól, különböző élethelyzetekből, az internet segítségével, és még sorolhatnám a végtelenségig. Fontos jellemzője, hogy az élet különböző színterein szerzett tapasztalatokat is felhasználja.

Mindegyikünk 3 műhelymunkán vett részt, melyeket a képzésen résztvevő szervezetek (az Artemisszió Alapítvány, a Civil Kollégium Alapítvány, a Csoport-téka Egyesület, a DIA-Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, az Egyesek Ifjúsági Egyesület, a Kalandok és Álmok, a Méta Kommunikációs Nevelési Kör, a Murál Morál Csoport, a "Nagyító" - Középiskolások Iskolán Kívüli Képzése Alapítvány, a Sokproblémás Családokért Alapítvány) illetve Szűcs István tartottak. 

Mindegyik műhelymunka után egy mágneses kártyára ráírhattuk, hogy miben fejlődtünk, mi újat tapasztaltunk az adott műhely során és ezeket a kis lapocskákat felrakhattuk egy közös nagy táblára.

A szünetekben sem unatkoztunk, rendelkezésünkre állt az épület gyönyörű udvara, sakkpálya a méteres bábukkal, és a résztvevőknek elkészített finomságok. Néhányunkkal még riportot is készített a Kossuth Rádió egyik riportere, ahol alkalmunk volt reklámozni egy kicsit a Bolyait és a Diákkört is.

Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztünk magunkat (valószínűleg jobban, mintha azt a napot az iskolában töltöttük volna :-) ) és arra is nagyon jó volt, hogy a csapatot még jobban összekovácsolja.

 

További képeket és információkat a képzésről a http://www.mobilitas.hu/nem-formalis/?page_id=27 weboldalon találhatsz.

Szólj hozzá!

Címkék: képek élménybeszámoló képzések


A bejegyzés trackback címe:

https://emdk.blog.hu/api/trackback/id/tr121196082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása